Preskočiť na obsah

Precvičujte s deťmi diktáty novým spôsobom

  • by

Doučujete slovenčinu alebo máte doma žiaka, ktorému sa zíde písanie diktátov? Má s nimi problémy v škole? Vyskúšajte si spolu nový spôsob ich precvičovania.

ČÍTAJTE AJ: 3 efektívne kroky, ako sa s deťmi učiť

Služba OnlineDiktáty.sk umožňuje precvičovanie diktátov novým spôsobom. Všetky diktáty sú nahovorené, takže deti text nevidia, iba počujú. Musia sa poriadne sústrediť a celé cvičenie je podobné ako v škole. Deti pritom píšu celý diktát buď rukou na papier, alebo priamo na počítači, nevypĺňajú len doplňovačku. Vďaka tomu si precvičujú písanie súvislých textov, rýchlosť písania, zlepšujú si jemnú motoriku a pri písaní rukou aj jeho úhľadnosť a čitateľnosť. Všetky svoje natrénované schopnosti ocenia už vo vyšších ročníkoch ZŠ, ale aj neskôr na strednej či vysokej škole, kde si budú musieť písať poznámky čo najrýchlejšie a najefektívnejšie.

Pri písaní diktátov na papier ich správnosť skontrolujete vy. To, ako má diktát vyzerať napísaný správne, nájdete v rodičovskej zóne OnlineDiktáty.sk. Ak deti píšu na počítači, text im služba skontroluje a vyhodnotí automaticky. Pri kontrole diktátov sa zároveň sledujú vety, v ktorých sa deti pomýlili, a z nich sa im neskôr vygenerujú diktáty na mieru. Rovnako ako štandardné diktáty, aj diktáty na mieru sú dostupné ako zvuková nahrávka, takže dieťa si ľahko precvičí problémové vety a jednoducho sa preverí, či ešte opakuje rovnaké chyby.

Deti musia diktáty písať aj s interpunkciou a diakritikou, takže pri cvičení sú donútené písať poriadne, nie ako v chatoch, kde píšu prakticky „náhodne“. Výsledky svojich detí si môžete kedykoľvek pozrieť v rodičovskej zóne OnlineDiktáty.sk. Takto budete mať vždy prehľad o ich činnosti.

ČÍTAJTE AJ: Ako naučiť dieťa čokoľvek? Spoznajte jeho štýl učenia

Služba OnlineDiktáty.sk ponúka veľa výhod oproti klasickému doučovaniu u súkromného učiteľa:

  • šetrí čas – deti nemusia nikam cestovať, trénujú doma
  • šetrí vám peniaze – OnlineDiktáty.sk sú výrazne cenovo dostupnejšie ako bežné doučovanie
  • deti môžu písať diktáty aj každý deň – nielen nárazovo niekoľko diktátov raz týždenne, čo je zbytočne namáhavé a znechucuje im celé precvičovanie pravopisu
  • pravidelný tréning – aby si deti mohli lepšie zapamätať precvičované javy
  • ľahká dostupnosť – deti môžu trénovať kdekoľvek – doma, u starých rodičov a pod. – všade tam, kde majú prístup na internet
  • môžu písať aj bez priameho dozoru a v ľubovoľnom čase – nemusia čakať až dovtedy, kým sa vrátite neskoro večer domov z práce. Môžu písať napr. hneď po škole, medzi krúžkami – jednoducho vtedy, keď ešte nie sú príliš unavené
  • kontrola práce detí – kdekoľvek a kedykoľvek – všade tam, kde máte prístup na internet a chvíľu voľného času

Pomôžte svojim deťom, aby prekonali strach z diktátov a nemali v budúcnosti problémy s pravopisom a gramatikou. Vyskúšajte si spolu s nimi nový spôsob precvičovania diktátov hneď teraz! Ako na to?

1. Vytvorte si rodičovský používateľský účet.

2. V rodičovskej zóne vytvorte účty pre svoje deti.

3. Deti sa môžu následne prihlásiť do žiackej zóny a začať precvičovať diktáty a ďalšie cvičenia.

4. V rodičovskej zóne môžete sledovať ich výsledky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *