Preskočiť na obsah

Ako zariadiť izbu pre dve deti

  • by

Zariadiť detskú a študentskú izbu zároveň je občas skutočne ťažké. Hlavne ak bývate v menšom byte, kde je detská izba len jedna a musia v nej spolu žiť rôzne generácie detí. Napríklad ak máte doma malého škôlkara, ktorý sa rád hrá s hračkami a stredoškoláka v tínedžerskom veku, ktorý by tie hračky najradšej rozdupal 🙂

Spolunažívanie detí v jednej izbe, obzvlášť ak sú rôzneho veku či pohlavia, môže byť skutočne náročné. Ak aj máte deti v približne rovnakom veku, nespoliehajte sa na to, že všetko pôjde ako po masle. Jedno dieťa môže byť poriadkumilovné a druhé, naopak, vôbec. Priestoru je málo a navyše sa musia oň deliť. Ak aj vy práve bojujete s dilemou jedna izba = dve deti, máme pre vás zopár tipov na vyriešenie tejto situácie.

nabytek_domelia

Každé dieťa potrebuje svoj priestor a hlavne súkromie. Ak máte menšie deti, asi nepremýšľate nad dverami do izieb, hlavne pre ich bezpečnosť. No väčšie deti ich už potrebovať budú. A preto vyberte si dvere kvalitné a hlavne z odolnejšieho materiálu – všetci, ktorí máme malé deti, vieme prečo 🙂 V praxi sa vám pri ich hraní určite osvedčia.

Izbu, ak je to možné, by ste mali rozdeliť na dve časti. Napríklad každú inej farby. Priestor môžete rozdeliť aj paravánom alebo skrinkami, a každému z detí tak aspoň takto vyčleníte jeho osobný priestor. Tínedžeri obľubujú štýlový odev, aby mohli vyjadriť názor svojím osobitým štýlom obliekania. Vtipné tričko s potlačou, k tomu džínsy, tenisky, mikina a ide sa.

Šatník vášho menšieho dieťaťa ešte nie je tak veľký, aby potreboval vlastnú skriňu. Dieťatko však rastie veľmi rýchlo, a preto je lepšie mať pár kúskov, ale zato kvalitnejších. A preto sa nebojte investovať do väčšej skrine, jeho vecičky poľahky vyplnia priestor a na začiatok mu bude stačiť aj jedna polička v nej.

Pri zariaďovaní dovoľte aj deťom vyjadriť svoj názor. V izbe budú totiž najviac času tráviť najmä ony.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *