Preskočiť na obsah

Cestujete so svojím drobcom?

Leto je časom oddychu, no cestovať s deťmi nie je vôbec jednoduché. Okrem toho, že zle znášajú najmä dlhé cesty autom, veľmi im neprospieva ani zmena klímy. Najmä na vysoké teploty reagujú podráždene a v extrémnych prípadoch sa môžu veľmi rýchlo dehydrovať. S malými deťmi by sme preto mali najmä pobyt na slnku vylúčiť celkom. Ide nám predsa najmä o ich zdravie a nie len o naše pohodlie, či oddych.

salamander_domeliaS deťmi sa jednoducho musíme pripraviť na rôzne situácie aj na skutočnosť, že dovolenka nie je taká, akú si ju predstavujeme. Neustále budú vyžadovať aj Vašu pozornosť, no okrem toho sa zrejme obávate najmä zdravotných komplikácií. Tie môžu a nemusia nastať, no vždy je dobré pripraviť sa na ne. V zahraničí nie je jednoduché riešiť takéto problémy, najmä ak neovládate jazyk.

Tomuto sa však môžete vyhnúť ak dáte prednosť dovolenke na Slovensku. Nemusíte sa obávať ako Vaše dieťa zvládne zmenu prostredia, keďže počasie je tu veľmi podobné, naviac aj cestovanie je oveľa pohodlnejšie a rýchlejšie. Pekný rodinný hotel v krásnej prírode nájdete aj v blízkosti Banskej Štiavnice. Takáto dovolenka sa určite oplatí, len treba myslieť na všetko potrebné včas.

Niekedy však ani deťom nerobia zmeny dobre. Môžu sa tak objaviť ťažkosti, s ktorými ste doteraz nemali problém. Medzi tieto patrí aj detská kolika. Bolesti bruška tak vedia potrápiť nielen samotné dieťa ale aj nás rodičov. Viac sa o tom ako vzniká, čo je jej príčinou aj ako dieťaťu pomôcť dočítate na detskekoliky.sk. Chceme predsa peknú dovolenku aj pre tých najmenších.

Spomienky sa nestratia, zachytiť ich môžete aj na fotoaparát, či kameru, no deti najviac upúta všetko nové. Zahrajte si napríklad pri táboráku na akustickej gitare. Dnešný svet nie je len o počítačoch a mobiloch, ukážte deťom aj jeho inú, možno už zabudnutú tvár.

Čítajte tiež: 6 rád, ako prežiť dlhú cestu autom s deťmi

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *