Preskočiť na obsah

Otvárajú sa nové príležitosti – Staň sa osobným asistentom

Osobná asistencia - Staň sa osobným asistentom - Blog - Domelia.sk

Domelia sa zapojila do programu Výpomoc so srdcom*, ktorý pomáha ľuďom so zdravotným postihnutím nájsť si ľahšie prácu. Pomocníci, ktorí ponúkajú opatrovanie seniorov, ŤZP alebo starostlivosť o deti, môžu získať nové pracovné príležitosti formou štátom dotovanej osobnej asistencie. 

logo výpomoc so srdcom - blog - Domelia

Osobná asistencia otvára nové príležitosti pre našich užívateľov

Patríš k tým, ktorí chcú mať alebo už majú zmysľuplnú prácu, využi novú príležitosť a staň sa osobným asistentom. Poslaním osobnej asistencie je umožniť človeku s hendikepom plnohodnotne fungovať v spoločnosti a viesť nezávislý a samostatný život. Ide najmä o pomoc pre ľudí s hendikepom pri bežných denných aj samoobslužných činnostiach doma alebo sprevádzaní mimo domu.

 

  • Osobná asistencia je štátom odmeňovaná sumou 3,82 eur / hodina na základe peňažného príspevku podľa zákona č. 447/2008 Z. z. Prípadné navýšenie tejto sumy je na dohode s prijímateľom osobnej asistencie (s tvojim budúcim zamestnávateľom).
  • Pre výkon tejto práce nie je potrebné absolvovať kurz, ako je tomu pri niektorých opatrovateľských pozíciách a je dostupná na celom území Slovenskej republiky. Medzi pracovnou inzerciou na našej stránke domelia.sk už teraz pribúdajú inzeráty na osobnú asistenciu, preto ti odporúčame reaguj na tieto inzeráty, Spoznáš ich ľahko, väčšinou majú v nadpise hľadám osobného asistenta”.
  • Nezabudni to spomenúť aj vo svojom profile na Domelia.sk, čím zvyšuješ svoje šance zamestnať sa oblasti opatrovania alebo v novej osobnej asistencií. Vďaka osobnej asistencii sa môžete dostať na zaujímavé miesta, spoznať skvelých ľudí a zároveň si zarobiť zmysluplnou prácou.

 

> Ak si zvedavý užitočné informácie k osobnej asistencií nájdeš na www.osobnaasistencia.sk

> Doplň si do profilu informáciu, že máš záujem o osobnú asistenciu – upraviť profil

> Tu nájdeš pracovné ponuky na osobnú asistenciu

*Čo je výpomoc so srdcom si môžete prečítať v tejto brožúrke – (na stiahnutie)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *