Preskočiť na obsah

Čo je program Výpomoc so srdcom a ako sa do neho zapojiť

Výpomoc so srdcom - Logo - Blog - Domelia.sk

Výpomoc so srdcom vytvorila spoločnosť Profesia, spol. s r. o.  s cieľom zvyšovať šance na zamestnanie pre zdravotne znevýhodnených. Domelia prijala túto výzvu a s veľkou verbou sa pustila do programu, ktorý pomáha zdravotne postihnutým ľuďom nájsť si ľahšie prácu. Ako sa ale do programu zapojiť?

1. Som domácnosť a chcem využiť služby organizácie z programu Výpomoc so srdcom

Ako domácnosť si už môžeš objednať upratovanie, žehlenie, záhradné práce či starostlivosť o svojich domácich miláčikov aj od ľudí s hendikepom. Týchto pomocníkov zastrešujú sociálne podniky, chránené dielne či občianske združenia. Prezrieť si profily Výpomoci so srdcom a poprípade objednať si ich služby môžeš v zozname Výpomoci so srdcom.

Kto sú pomocníci v programe Výpomoc so srdcom?

  • Môže ísť o nepočujúcich, ľudí s cukrovkou, problémami s chrbticou, schizofréniou či iným stabilizovaným ochorením.
  • V prípade mentálneho postihnutia spolu s pomocníkom príde pracovný asistent, ktorého úlohou je pomôcť s úvodným zapracovaním, pochopením požiadaviek a podporou pracovníka pri výkone práce.

Prečo by som si mal/a objednať práce cez Výpomoc so srdcom?

  • Pre ľudí so znevýhodnením je práca dôležitá. Kvôli sociálnemu kontaktu aj zmysluplnej náplni dňa. Na Domelii sú presne také činnosti, ktoré vykonávajú s radosťou a rovnako kvalitne ako zdraví ľudia. Daj im šancu, budú za ňu veľmi vďační.

Čo je dobre vedieť pred objednaním služby Výpomoc so srdcom?

  • Ak si službu objednáš ako domácnosť, finančné podmienky si nastavuješ s koordinátorom vybranej organizácie.
  • Žehlenie niektoré organizácie vykonávajú vo svojich priestoroch – v chránených dielňach či sociálnych podnikoch. Osvedčilo sa aj žehlenie v priestoroch firmy ako benefit pre zamestnancov.
  • Výpomoc so srdcom môžeš využívať aj cez svojho zamestnávateľa – formou benefitov. V prípade záujmu Ti radi poskytneme podrobnejšie informácie na [email protected].
  • Ľudia so zdravotným znevýhodnením často nevládzu vykonávať prácu plných 8 hodín. Vyhovujú im kratšie práce, len pár hodín do týždňa. Niektoré práce môžu trvať dlhšie, ako keď ich vykonáva človek bez zdravotného obmedzenia.

Ako spoznáš pomocníkov zapojených do programu Výpomoc so srdcom?

Profily organizácií z programu Výpomoc so srdcom ľahko rozlíšite pomocou nálepky Výpomoc so srdcom či už v zozname profilov:

Zoznam profilov Výpomoc so srdcom - Blog -Domelia

 

alebo v detaile profilu:

Detail profilu - Výpomoc so srdcom - Blog - Domelia

 

Vďaka Výpomoci so srdcom môžeš pomôcť zdravotne znevýhodneným k zmysluplnej práci a tým aj ku plnohodnotnejšiemu životu.

2. Som zdravotne znevýhodnený a chcem si nájsť prácu

Ak patríš ku pomocníkom, ktorí majú zdravotné obmedzenie, môžeš získať nové pracovné príležitosti.

Pozri si profily organizácií označené ako Výpomoc so srdcom a oslov ich s ponukou svojich služieb.

Upratovanie, žehlenie, záhradné práce či starostlivosť o domácich miláčikov môžeš vykonávať aj pre ich klientov, čím si zvýšiš šance získať ďalšiu zákazku.

 

 

*Čo je Výpomoc so srdcom si môžete prečítať aj v tejto brožúrke – (na stiahnutie)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *