Preskočiť na obsah

Ženy a nakupovanie

Ženy milujú nakupovanie, je to už proste raz tak. Mnoho prieskumov ukázalo, že je to najobľúbenejšia ženská činnosť vôbec. Odborníci argumentujú tým, že je to najmä z toho dôvodu, že ženám takto strávený čas poskytuje príležitosť na socializáciu, uvoľnenie a dokonca na kreativitu.

nakupovani_domeliaTak čo dámy, aj vy patríte k ženám nákupným maniačkám? Alebo nákupy iba pretrpíte? Jedno alebo druhé – pre niektoré ženy je nakupovanie istou formou zábavy, ale dokonca aj koníčkom. No u niektorých hraničí až s fanatizmom a chuť nakupovať nedokážu ovládať. Na svete je už dokonca známa aj diagnóza „shopoholic“ – dala by sa vyjadriť ako chorobná túžba nakupovať akékoľvek veci, aj keď ich daná osoba skutočne nepotrebuje.

Keď ženy vyrazia na nákupy, obvykle tak urobia s kamarátkou, sestrou, mamou či kolegyňou, málokedy stretnete ženu nakupovať samu – a je jedno či ide o potraviny, alebo o dámske oblečenie či sexi spodné prádlo. Nie je to však len on kupovaní, ženy výrobky hľadajú, skúmajú, podrobne rozoberajú ich výhody, porovnávajú ich s ďalšími podobnými alebo aj rozdielnymi produktmi a taktiež hľadia aj na cenovku.

Dámske hodinky – šperky či učebné pomôcky a knihy pre deti do školy dokážu nájsť za naozaj výbornú cenu. Rovnako z prieskumu vyplynul aj fakt, že ženy nenavštívia po druhýkrát obchod, kde predtým so službami neboli spokojné. Obchody a predajne im musia do najmenšieho detailu vyhovovať, a to nielen širokou ponukou, ale napríklad aj poskytnutím detailných informácií o výrobkoch. Rovnako stúpol aj počet nakupujúcich cez internet. Tovar sa tak stáva pre nás dostupnejší ako tomu bolo v minulosti.

U žien v nákupoch na internete dominuje najmä oblečenie, knihy, parfumy, kozmetika a dovolenky. Muži, naopak, nakupujú počítače a príslušenstvo, mobily, oblečenie, knihy, ale aj tzv. bielu techniku. Ak chcete navštíviť dobrý a spoľahlivý e-shop ,navštívte web fashionshop.sk. Štýlové oblečenie, doplnky a všetko, po čom žena túži, tu nájdete na jednom mieste.

Hovorí sa, že nákupy sú pre ženu najlepšou terapiou a je jedno, či na ubolenú dušu alebo len tak pre zábavu. Hlavne ak sa konajú v spoločnosti priateliek alebo sestry. Každá terapia však niečo stojí 🙂 A preto milé dámy nakupujte, hľadajte a držte sa módnych trendov. Ale iba do takej miery, ktorú vám dovolí vaša peňaženka. Pretože z peknej novej blúzky budete mať radosť, ale svoje hladné deti ňou bohužiaľ nenakŕmite.

1 názor na “Ženy a nakupovanie”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *