Preskočiť na obsah

5 tipov, ako si privyrobiť a nadobudnúť finančnú istotu

  • by

Chcete cítiť väčšiu istotu vo svojich finančných prostriedkoch? Či ste bez zamestnania alebo si chcete privyrobiť popri ňom, tieto nápady vám pomôžu začať.

1. Jednorazovo si privyrobte

Ak nemáte čas na druhé zamestnanie, nájdite si vedľajší job aspoň príležitostne. Jednorazovú výpomoc v domácnosti s upratovaním, sťahovaním či drobnými opravami určite ocení množstvo ľudí vo vašom okolí. Ani by ste neverili, koľko ľudí napríklad potrebuje pomôcť v záhrade alebo hľadá brigádnikov na jednorazové manipulačné či stavebné práce.

2. Bezbolestne znížte náklady

Máte predplatenú permanentku do posilňovne, kam chodíte len dvakrát mesačne? Predplatené služby, ktoré ani poriadne nevyužívate, sú zbytočný prepych, vzdajte sa ich. Máte radi spoločenské posedenia? Tak namiesto podniku strávte príjemný večer doma. Alebo skúste vymeniť auto či hromadnú dopravu za bicykel. Váš štandard tým určite neutrpí.

3. Speňažte svoj talent

Ovládate plynule niektorý cudzí jazyk? Vynikáte v hre na hudobný nástroj? Alebo vám v škole niektorý vyučovací predmet išiel nadpriemerne? Potom si hravo zarobíte doučovaním. Ak si nie ste svojimi pedagogickými zručnosťami istí, naberte odvahu a jednoducho to skúste. S každou odučenou hodinou sa bude zlepšovať nielen váš žiak, ale aj vy.

4. Zbavte sa zbytočností

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, akou peknou sumou môže vášmu rozpočtu pomôcť predaj nepotrebných vecí? Využite internetové bazáre a predajte oblečenie, ktoré nenosíte, či spotrebiče, ktoré nevyužívate. Alebo otvorte garáž a pozvite známych na susedskú burzu či blší trh. Okrem toho, že speňažíte nepotrebné veci, odľahčíte aj svoj životný priestor.

5. Nájdite si dlhodobú brigádu

Ste práve bez zamestnania? Alebo si chcete prilepšiť k súčasnému platu? Nájdite si „bočák“, ktorý budete vykonávať dlhodobo a pravidelne. Môžete raz za čas opatriť niekomu dieťa alebo postarať sa o domáceho miláčika. Prípadne nájdite rodinu, ktorá ocení vašu pomoc pri starostlivosti o starších členov. Stačí zverejniť váš profil na internete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *