Preskočiť na obsah

Brigáda ako z amerického filmu? Normálka už aj na Slovensku

Domelia: Nápady na brigádu ako z filmu

Kosiť susedom trávnik či roznášať ranné noviny boli kedysi brigády, ktoré sme poznali iba z filmov. Americká brigáda sa však dá nájsť už aj na Slovensku.

Kedysi ma pri sledovaní amerických filmov fascinovalo, s akou ľahkosťou si v nich tínedžeri dokázali nájsť brigádu. Stačilo sa popýtať známych či susedov a okamžite mali pravidelnú brigádu a pekné prilepšenie k vreckovému. Našťastie, už aj na Slovensku je takýchto možností neúrekom. Ba dokonca oveľa viac, než by ste sa dozvedeli, keby ste sa pýtali len známych.

 Kde sa dajú nájsť brigády, ktoré môžete vykonávať v susedstve?

1. Umývanie auta – ideálna letná brigáda

Azda každý majiteľ auta by sa priznal, že umývať svojho štvorkolesového tátoša nepatrí práve k obľúbeným činnostiam. Výnimkou je snáď len situácia, že má vo vozovom parku luxusné vozidlo alebo novučičký prírastok, o ktorý sa každý majiteľ zo začiatku rád a s láskou stará. Neskôr však už táto činnosť predstavuje skôr vynútenú povinnosť, ktorej by sa aj čoraz viac Slovákov čo najradšej zbavilo. Ak sa nebojíte zašpiniť si ruky a viete sa s úctou postarať o cudzí automobil, privyrobte si umývaním áut.

Domelia, umývanie auta, brigáda

2. Večerné opatrovanie – príležitostný job

Staršia sesternica či susedova dcéra, na takéto opatrovateľky si určite spomínate aj zo svojho detstva a príbuzní a známi sú aj dnes favoritmi, keď rodičia potrebujú dozor nad deťmi. Čo však v prípade, že medzi blízkymi nemáte príležitosť si podobným spôsobom zarobiť? Stačí zverejniť opatrovateľský profil na internete a skôr alebo neskôr sa niekto zo susedstva ozve. Čoraz viac rodín totiž nežije v blízkosti svojich príbuzných a chýbajúcich pomocníkov z kruhu rodiny nahrádzajú opatrovateľmi.

3. Venčenie psov – pre milovníkov zvierat

Byť milovníkom psov a za prechádzku so štvornohými kamarátmi ešte dostať aj zaplatené? Job snov! Ak máte radi psy a v podstate akýchkoľvek domácich miláčikov, kŕmiť, venčiť a starať sa o domáce zvieratá je dnes populárna brigáda aj v našich zemepisných šírkach. A to najmä v prípade, že majitelia svojich miláčikov nestíhajú venčiť kvôli dlhej pracovnej dobe alebo jednoducho musia deň-dva odísť z domu. Zvládli by ste to za nich? Dajte o sebe vedieť a zarobte si starostlivosťou o domáce zvieratá.

4. Doručovanie novín – pravidelná práca

Mať odpracované ešte pred vyučovaním a po škole čas na všetky záľuby? To bol sen hádam každého školáka, ktorý kedy vo filme videl svojich rovesníkov, ako na bicykloch doručujú v susedstve ranné noviny. Takáto donášková služba síce na Slovensku veľmi rozšírená nie je a predplatitelia dostávajú noviny skôr prostredníctvom pošty, no dobrou brigádou pre študenta je aj doručovanie tlačovín v podobe reklamných letákov, práca kolportéra. Brigáda sa zväčša vykonáva raz do týždňa vo vopred dohodnutý deň.

5. Kosenie trávnika – sezónna brigáda

Ak ste niekedy bývali v rodinnom dome, viete si predstaviť, koľko starostlivosti si vyžaduje údržba pekného trávnika. Podobne ako s umývaním auta by sa väčšina ľudí tejto povinnosti najradšej zbavila. Kosením trávnika si môžete privyrobiť aj na Slovensku a nie je to naozaj žiadna veda, ba dokonca nemusíte mať k dispozícii ani vlastnú kosačku. Tú by mal mať majiteľ pozemku a stačí, ak vás s funkciami kosačky oboznámi. Potom sa už doslova iba prechádzate po čerstvo pokosenom trávniku.

Domelia, kosenie, trávnik

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *