Preskočiť na obsah

Chcete mať kvalitnejší profil? Toto dokáže fotka v profile

Domelia: Aká má byť správna profilová fotografia

Privyrábate si výpomocou v domácnosti a klientov si hľadáte vďaka svojmu profilu na internete? Dobrá fotka v profile vám môže zabezpečiť zvýšený príjem.

Ponúkate pomoc s prácami v domácnosti a príležitosti na prácu dostávate vďaka profilu na internete? Ak vás klienti kontaktujú málo alebo vôbec, môže byť za tým fotografia vo vašom profile. V najnovšom prieskume na portáli Domelia.sk sme porovnávali profily úspešných s tými menej úspešnými. A zistili sme, že jedným z hlavných dôvodov, prečo sú niektoré profily viac zobrazované a kontaktované rodinami, je práve profilová fotografia.

Profily s fotkou majú o takmer 50 % viac prezretí ako profily bez fotky. To však nie je všetko – tých, ktorí si do svojho profilu nahrali fotku, rodiny kontaktujú častejšie. Ak si vložíte do profilu fotku, šanca, že vás rodiny oslovia, vzrastie o takmer 35 %. A to je slušné číslo na to, aby ste svoju úspešnosť touto jednoduchou zmenou zvýšili aj vy.

Ak vám fotografia chýba, jednoznačne vám odporúčame si ju do svojho konta v časti „Osobné údaje“ nahrať. Fotografia sa následne bude zobrazovať vo všetkých profiloch, ktoré máte na Domelii zverejnené – či ide o opatrovanie detí, upratovanie, doučovanie alebo opateru seniorov.

Problém však môže nastať aj vtedy, ak profilovú fotografiu máte, no nevyvoláva tú správnu emóciu. Aby vám fotka naozaj pomohla zvýšiť záujem o vaše služby, inšpirujte sa týmito jednoduchými radami, ako má vyzerať dobrá fotografia v profile:

1. Buďte na fotke zreteľne viditeľní

Postava z diaľky či rozmazané fotografie nepovedia rodine veľa. Na fotografii by mala dominovať vaša tvár, nie postava. Pri výbere preto hľadajte fotky od pliec nahor. Zvoľte si fotografiu, kde ste v prirodzenej póze – stojíte alebo sedíte. Dbajte tiež na to, aby fotka bola ostrá, rodina vás chce vidieť zreteľne.

2. Skupinové fotografie sú zmätočné

Snažte sa vyhnúť fotografiám, na ktorých ste s rodinou či kamarátmi, pretože tie záujemcov o vašu pomoc len zmätú. Nenechajte ich tipovať, ktorá osoba na fotke ste vy. Ľudia si zvyknú iných pamätať najmä vizuálne, takže ak klienta váš profil zaujme a z fotky bude zrejmá aj vaša tvár, ľahko si vás zapamätá. Pri výbere pomocníka spomedzi viacerých kandidátov majú ľudia tendenciu zapamätaných ľudí uprednostniť.

3. Selfie portréty vyberajte s rozvahou

Dobrá reprezentatívna fotka nemusí vzniknúť len v štúdiu u profesionála. Pokojne si fotku môžete urobiť aj sami so svojím mobilným telefónom. Myslite však na to, že Domelia slúži na hľadanie práce. Nezverejňujte teda vo svojom profile fotografie v pózach určených na zoznamovacie portály. Také fotografie môžu rodinu skôr odradiť, a to najmä v prípade, že chcete opatrovať dieťa.

4. Upravte seba aj okolité prostredie

Chcete sa „predať“, preto sa postarajte, aby ste vyzerali dobre. Nemusíte sa prehnane líčiť či obliekať, stačí byť pekne učesaná v slušnom oblečení. Pyžamo či domáce tričko sa totiž z fotky ľahko odhalí. Taktiež si vyberte dobré miesto na fotografovanie. Nefoťte svoj odraz v zrkadle, v kúpeľni či v kuchyni. Postavte sa radšej pred stenu alebo choďte von, do záhrady či do parku.

5. Vzbuďte fotkou pozitívnu emóciu

Jednoduchá rada na nezaplatenie: Usmievajte sa! Veď koho by upútala fotka so zamračeným výrazom tváre? Usmievajte sa, snažte sa, aby z fotografie vychádzala pozitívna energia. Zvýšite si tým svoje šance, že vzbudíte sympatie u rodiny, ktorá na váš profil natrafí. Vtedy budete už len krôčik od toho, aby sa vám ozvali so záujmom o vaše služby.

Vy svoj profil ešte nemáte? Vytvorte si profil pomocníka na opatrovanie detí, doučovanie, upratovanieopatrovanie seniorov či remeselné práce a nezabudnite na dobrú fotografiu. Požiadajte partnera, deti alebo kamarátku o odfotenie alebo si novú fotku do profilu urobte sami. Držíme palce, aby ste si vďaka nej na Domelii ešte viac privyrobili.

1 názor na “Chcete mať kvalitnejší profil? Toto dokáže fotka v profile”

  1. Podhorcová Slávka

    Z peknej misy sa nenaješ ,keď je prázdna ! veľmi múdre,staré a osvedčené príslovie,na ktoré si ľudia spomenú,až keď ich dobehne krása a sympatie,miesto spoľahlivosti,zodpovednosti a hlavne dovednosti !ja osone dávam na 1 miesto skúsenosti ! a až potom si vyberám podľa fotky,ktorá častokrát nezodpovedá skutočnosti…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *