Preskočiť na obsah

Domelia je tu pre vás už 5 rokov!

Keď dnes hľadáte niekoho, kto by postrážil vaše deti, alebo vám pomohol s domácimi prácami, jednoducho naťukáte www.domelia.sk a začnete hľadať. Pozriete si zverejnené profily, vyberiete si toho, kto sa vám pozdáva, skontaktujete sa a hotovo. Alebo ak nemáte čas na prelúskanie sa stovkami profilov, jednoducho a rýchlo si vytvoríte vlastný inzerát so svojimi požiadavkami a vyberiete si z prihlásených záujemcov. Predstavte si však, že by pred 6 rokmi neprišiel nápad založiť Domeliu! Naše hľadanie by dnes bolo oveľa komplikovanejšie!

danka evka mata

 Kto vlastne stojí za vznikom Domelie?

Zakladateľkami portálu Domelia.sk sú Dana Krupová, Eva Mrázová a Martina Jánošíková. S nápadom rozbehnúť takýto projekt prišla v roku 2008 Martina inšpiráciu našla v USA, kde boli služby vyhľadania si opatrovateľky cez web v tom čase už samozrejmosťou.

Ponuka spustiť niečo podobné na Slovensku prišla pre Evku aj Danku v správnom čase – práve v momente, keď sa po rokoch na materskej začali rozhodovať, čo budú robiť, do akej oblasti sa pustia. Obe boli mamy s odrastajúcimi deťmi – daná oblasť im teda bola veľmi blízka a ľahko sa vedeli vžiť do problémov cieľovej skupiny, ktorú chceli osloviť.

Nadšenie, ale aj: „To je úplná blbosť!“

Kým Evka prijala myšlienku rozbehnúť Domeliu s nadšením, Danka si v začiatkoch touto ideou vôbec nebola istá. Jej prvou reakciou po vypočutí si nápadu bolo: To je úplná blbosť! Nikto na Slovensku nebude využívať takéto služby! Po 2 týždňoch intenzívneho zvažovania však dospela k záveru, že z Domelie by mohol byť výborný nový produkt a rozhodla sa ísť do toho. Aj napriek tomu, že žiadna z nich nemala nijaké skúsenosti s takýmto druhom práce. Veľa vecí sa však naučili za pochodu a ako Danka dodáva: „Našťastie nám pomáhali naši manželia.“

Práce na Domelii bola skutočne dosť. Avšak ešte pred tým, ako sa do projektu pustili, začali najprv veľkým prieskumom. Ten im zabral približne 2 mesiace. S dotazníkmi navštevovali samotné rodiny, pýtali sa ale aj študentov na školách, či by vyskúšali takúto formu privyrobenia si. Hoci odpovede od rodín nedostali také, aké si predstavovali, predsa len sa to rozhodli skúsiť.

Evka na obdobie pred spustením stránky spomína s úsmevom: Vyrábať zadanie, vymýšľať stránku, spisovať do detailu celé jej fungovanie – to ma veľmi bavilo, tu som využila svoje analytické myslenie. Podarilo sa nám vyrobiť asi najdôslednejšie zadanie, aké kedy dostali naši programátori.“ A tak v septembri 2009, po pol roku programovania webu a ďalších prác, ktoré nám robila spoločnosť ui42, uzrel portál Domelia svetlo sveta.

domelia-2009-HP

Domelia postupne rástla a získavala si čoraz viac fanúšikov. Po dlhom období tvrdej driny sa dostavili úspechy a pocity hrdosti: „Vždy som sa tešila z toho, keď si niekto našiel cez Domeliu dobrú opatrovateľku, či pani na upratovanie. Taktiež si pamätám, ako nám napísala opatrovateľka s prezývkou Campanula. Veľmi pekne popísala svoj príbeh s hľadaním práce na Domelii. Ten príbeh bol tak povzbudivý, že som ho zverejnila na našom blogu a dodnes, vždy, keď si naň spomeniem, sa mi zlepší nálada, “ usmieva sa Danka.

Evkin moment hrdosti na svoje „dieťa“ – Domeliu, prišiel vtedy, keď projekt prezentovala v súťaži Mladý inovatívny podnikateľ 2010. „A porota Domeliu ocenila! Na prezentáciu som mala len 5 minút a predo mnou sedeli samí IT znalci a zbehlí podnikatelia. Veľmi som sa bála. Bolo však vidno, že sa Domelia porote páči a nakoniec sa mi podarilo dostať medzi 5 finalistov súťaže. Bol to úspech nielen môj, ale nás všetkých. Pomohlo nám to Domeliu zviditeľniť.“

O Domeliu sa začína zaujímať Profesia.sk
O úspechu portálu Domelia svedčí aj fakt, že oň prejavil záujem najväčší pracovný portál na Slovensku – Profesia.sk. Portál odkúpila Profesia v októbri 2013 a Danka bola až donedávna súčasťou nového tímu. Po dohode však Domelia prešla pod taktovku produktovej manažérky Zuzky Moussy Draveckej – mamy troch detí, ktorá sama dobre vie, aké náročné je občas fungovanie pracovne vyťažených rodičov. Aj preto sa práci na Domelii úprimne potešila: „Celá myšlienka Domelie ma nadchla, pretože ako mama viem, že zladiť rodinný život s pracovnými povinnosťami nie je jednoduché. Domelia je však veľká pomoc – rodičom pomáha nájsť spoľahlivú osobu, ktorá postráži ich deti, prípadne ich doučí predmety, v ktorých majú nedostatky. Nájdu tu však aj opatrovateľa pre babku či dedka, o ktorých sa nestíhajú starať. Takisto však pomáha aj jednotlivcom, ktorí hľadajú výpomoc do domácnosti – upratať byt či dom, postarať sa o záhradu alebo len vyvenčiť psa.“

Portál od svojho vzniku ale neprešiel žiadnymi výraznými zmenami. Aj preto si nový tím vyhrnul rukávy a rozhodol sa pre kompletný redizajn webu. Naši najlepší grafici a programátori pripravili moderný a svieži vzhľad, ktorý zároveň spĺňa požiadavky jednoduchého a rýchleho nájdenia služby, ktorú návštevník potrebuje. V tomto prípade však slová nestačia – sami si porovnajte na obrázkoch „pred“ a „po“, akou veľkou zmenou Domelia prešla!

Domelia-HP-old-I.1

 HP domelia new

Domelia naberá nový dych
Dnes je na Domelii zverejnených viac než 9 000 profilov tých, ktorí aktívne ponúkajú opatrovanie, doučovanie či upratovanie v domácnosti. A počet vytvorených profilov každým dňom rastie. Takisto sa však zvyšuje aj počet rodín, ktoré sa registrujú na Domeliu a zadávajú si vlastné inzeráty so špecifickými požiadavkami.

Nezostali sme však len pri skrášlení webu. Pripravujeme tiež pre vás aj jednu šikovnú vychytávku: Rating sitterov. Rodiny dostanú možnosť ohodnotiť konkrétneho opatrovateľa či opatrovateľku – na koľko boli spokojní s jeho službami. Tieto hodnotenia si potom opatrovatelia budú môcť zverejniť vo svojich profiloch. To rodinám značne uľahčí rozhodovanie pri výbere z prihlásených záujemcov. Čím vyššie skóre sitter dosiahne, tým zaujímavejší bude pre rodinu – skvelá motivácia pre opatrovateľov, čo poviete?

Na novú vizáž Domelie sme patrične hrdí. Jej vynovenie nás stálo mesiace tvrdej práce, preto sme boli zvedaví aj na názor zakladateliek Domelie! Danka reagovala nadšene: „Veľmi sa mi páči nová vstupná stránka. Keď sme my spúšťali Domeliu, povedali sme si, že sa k tejto časti ešte vrátime a prerobíme ju. Nikdy sa tak ale nestalo 🙂,“ smeje sa a hneď aj prichádza s nápadom na ďalšie vylepšenie Domelie: „Bolo by skvelé, ak by tu ešte pribudla možnosť vyhľadania si konkrétneho poskytovateľa, to by ma veľmi potešilo.“

A čo vy, ako sa vám pozdáva Domelia v novom šate? 🙂

1 názor na “Domelia je tu pre vás už 5 rokov!”

  1. Na domeliu som sa zaregistrovala priblizne vtedy ked sa zalozila, teraz vidim ako sa meni a dostava novy nadych . . Pred rokom som mala moznost na "PROFESIA DAYS" rozpravat sa s jednou zo zakladateliek a bolo to velmi prijemne stretnutie . . Myslim si ze domelia mala, ma, a bude mat uspechy . .cez domeliu som sa spoznala s jednym skvelym dievcatko o ktore som sa starala vysse 3 roky, teraz je uz z nej velka slecna a chodi uz do skoly . . Rada som prispela aspon takymto komentom ktore vam mozno vycari usmev na tvari a zaroven potesi . .
    S pozdravom
    Jana dobiasova

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *