Preskočiť na obsah

Naštartujte svoj metabolizmus a zbavte sa nadbytočných kíl

Naštartujte svoj metabolizmus a zbavte sa nadbytočných kíl - Blog - Domelia.sk

Nový rok sa nám často spája s novými predsavzatiami, do ktorých sa chceme čo najskôr pustiť, a ktoré sme už dlho odkladali. Medzi najčastejšie predsavzatia patrí odhodlanie schudnúť a zbaviť sa nadbytočných kilogramov. Domelia.sk vám poradí, ako vyskúšať zhadzovanie kíl efektívne a očistiť svoje telo od škodlivých radikálov.

Aj vy ste už skúšali tisíckrát schudnúť, ale nikdy sa vám to nepodarilo alebo ste po niekoľkých mesiacoch nabrali zhodené kilogramy naspäť? Prichádza diéta, ktorú si obľúbili ľudia na celom svete. Diéta, ktorá pomáha aj pri liečení niektorých závažných ochorení. Ak sa chcete zbaviť tukov, mali by ste v prvom rade obmedziť ich príjem. Hneď na druhom mieste sú cukry. Nemusíte prejsť na drastickú verziu rôznych diét, vyskúšajte zlatú strednú cestu. Očistite po celom roku svoje telo, detoxikujte organizmus od škodlivých látok, ktoré sa vám v tele ukladali niekoľko rokov.

 

Dosť bolo polotovarov a sladkostí!

V minulosti bolo úplne bežné, že ľudia držali pôst alebo očistnú hladovku. Podobne pôsobí aj ketogénna diéta. Jej cieľom je výrazne znížiť cukry v tele. Ak chcete schudnúť, vyhnite sa aj ostatným nežiadúcim potravinám ako sú niektoré druhy obilnín, biele pečivo, ryža a tiež cestoviny. Vo svojom jedálničku by ste mali otvoriť dvere pre potraviny, ktoré obsahujú proteíny a tuky. Ryby, orechy, vajcia, mäso a avokádo sú potraviny, ktoré sú pre organizmus dôležité a prinášajú potrebné živiny. Dajte stopku mliečnym výrobkom, polotovarom, sladkostiam, čipsom a ostatným nezdravým maškrtám, ktoré nás vždy dostanú tam, kam nechceme. Ak chcete schudnúť, určite sa vyhnite aj niektorým druhom ovocia, ako je napríklad hrozno a banány, ktoré majú vysoký obsah cukrov. Vyberte si radšej citrusy, ktoré telo očistia a nabijú novou energiou.

 

Zbavte sa škodlivých látok a detoxikujte organizmus

 

Ak ste doteraz pri žiadnej diéte nevydržali, lebo vás ovládli chúťky na obľúbené maškrty, máme pre vás aspoň jednu pozitívnu správu. Ak sa dostanete do stavu ketózy, zabudnite na večerné vyjedanie chladničky, chúťky, kedy by ste najradšej zjedli všetko, čo máte doma… Pri keto diéte je veľkou výhodou, že vaše emócie neovláda hlad či nepríjemná nálada. Samozrejme, zo začiatku to bude pre vaše telo niečo úplne nové, nehovoríme, že držať hladovku je jednoduché. Ale vďaka tomu váš organizmus spáli všetky usadené toxíny a zbaví sa tak škodlivých látok, ktoré nepriaznivo pôsobia na zdravie.

 

Zvoľte si zdravý životný štýl, zdravá strava a pohyb sú alfou a omegou

 

Pri keto diéte klesá v tele inzulín a jeho produkcia, čo priaznivo pôsobí aj pri liečbe cukrovky. Práve táto diéta sa považuje za jednu z najrozšírenejších a je známa práve pre vysokú efektivitu. Ak sa chcete dostať do fázy ketózy, musíte aspoň 3 dni držať proteínovú výživu. V ketóze sa nachádzate, keď sa príjem cukrov a tukov v tele znížil na minimum a zároveň prijímate dostatok bielkovín. Práve v tejto fáze sa nachádzate v ketóze, ktorá je záložným zásobníkom energie vášho tela. Schudnúť samozrejme môžete aj bez diét. Zaraďte do svojej stravy zeleninu, ovocie a snažte sa obmedziť nezdravú výživu. Pridajte k tomu pohyb a šport, prechádzky na čerstvom vduchu v prírode, vybehnite si radšej po schodoch, ako výťahom alebo si tých pár ulíc do práce prejdite peši ako autom.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *