Preskočiť na obsah

Opatrovateľky alebo rodina? Čo je lepšie pre vášho seniora? 7 otázok, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa

Opatrovateľky alebo rodina? Čo je lepšie pre vášho seniora? 7 otázok, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa - Domelia

Kto by si neprial postarať sa o svojho rodiča či už sám, alebo pomocou opatrovateľky? Ako každé dieťa túži po spoločnosti a opatere tak aj naši rodičia túžia byť milovaní, nebyť sami či na príťaž. Nie je nič krajšie, ako si užívať chvíle lásky so svojou mamou a otcom, no nie vždy je to ľahké a nie vždy osud praje. Ako sa efektívne postarať o svojho rodiča a užívať si lásku v rodine?

Možností starostlivosti je niekoľko

  • Postarať sa o svojho rodiča v rodine
  • Skombinovať starostlivosť rodiny s prácou opatrovateľky
  • Opatrovateľky zabezpečia celú starostlivosť
  • 24 hodinová opatrovateľská služba / Domov dôchodcov

Posledná možnosť prenechať starostlivosť o seniora na Domov dôchodcov sa odporúča len vo výnimočných prípadoch. So seniorom sa treba poriadne porozprávať a pobyt rodiča najprv otestovať. V tom lepšom prípade si to rodič vypýta sám, najmä ak má rád spoločnosť a je celý deň sám.

Každá jedna možnosť má svoje výhody, ale i nevýhody!

O každej z možností by sa dal napísať samostatný článok, no neboli by to úplne pravdivé informácie. PREČO? Každá rodina je originálna, tak ako sú originálne vzťahy každého dieťaťa so svojim rodičom. Rovnaká je hodnota, ktorú z tohto obdobia môže získať každý člen rodiny. Nielenže si môžeme užívať nový životný štýl, šťastie, že som dieťa, ale tiež je to skvelá príležitosť dozvedieť sa viac o sebe a to priamo z rodinného prameňa. No, najpodstatnejšia je láska. Čo je to láska? Lásku môžeme darovať svojim rodičom rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je optimálna starostlivosť.

Lásku dáme, no môžeme i získať

Najviac lásky získame, ak sa postaráme o svojich rodičov vlastnými silami, darujeme im svoj čas. Je vhodný pre rodinu, ktorá je zvyknutá spolu zdieľať a navzájom si pomáhať. Veď nie je nič krajšie pre rodiča ako opatera detí, ktoré vychoval.  No, nie je to pre každú rodinu. Ako rozlíšiť, ktoré opatrovanie je optimálne? V rozhodovaní vám pomôže týchto sedem základných otázok:

7. Základných otázok:

  1. Urobí moju rodinu šťastnou, ak sa budem starať o svojho rodiča?
  2. Koľko času denne chceme starostlivosti venovať?
  3. Máme toľko času, alebo potrebujeme pomoc súrodenca, či opatrovateľky?
  4. Mám fyzickú a psychickú silu na opatrovanie?
  5. Koľko to bude stáť náš rodinný rozpočet?
  6. Máme na to, alebo existujú možnosti ako získať príspevok na opatrovanie?
  7. Ktorá možnosť starostlivosti je optimálna pre moju rodinu?

Toto sú základné otázky, ako sa správne rozhodnúť a užívať si lásku svojich najbližších. Ak sa vám nepodarilo nájsť odpovede na tieto otázky, alebo máte ďalšie otázky, doprajte si 1 – 3 hodiny konzultácie v Akadémií Šťastia, spolu nájdeme optimálnu starostlivosť pre vašu mamu alebo otca. Takto získate najviac darov lásky. Tieto dary vám ostanú navždy.

PR Článok: Akadémia šťastia

Akadémia Šťastia - LOGO-uzivajte-si-lasku-v-rodine-vdaka-navykom-stastia-461x259

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *