Preskočiť na obsah

Potrebujete posilu? 4 prípady, kedy sa oplatí zamestnať výpomoc

Domelia: Pohovor na výpomoc v práci

Najať si človeka na výpomoc vám pomôže vyriešiť zastupiteľnosť, nedostatok pracovnej sily aj ohrozenie reputácie, keď čelíte veľkému množstvu objednávok.

Každá rastúca firma či živnosť skôr či neskôr narazí na problémy pri rozširovaní tímu. Niekedy nie sú na trhu vyhovujúci kandidáti, inokedy konateľ na plnohodnotnú posilu nemá rozpočet. Najať si výpomoc na limitovaný čas či objem práce je ideálny spôsob, ako znížiť pracovné zaťaženie tímu či vyriešiť zastupiteľnosť. A to napríklad aj v prípade, že vaša firma je jednoosobovka.

Aby sme podnikateľom pomohli preklenúť obdobia, kedy potrebujú urýchlene posilniť svoj tím, vytvorili sme nové, firemné konto na Domelia.sk. To okrem oslovenia potencionálnych pomocníkov umožní firmám aj podporiť svoju reputáciu recenziami od spokojných zákazníkov. Prečítajte si, v akých situáciách sa vám oplatí zvážiť zamestnanie pracovnej výpomoci.

Kedy sa oplatí zamestnať pracovníka na výpomoc?

1. Chcete vyriešiť zastupiteľnosť

Mať v tíme zástup je na nezaplatenie najmä v období chorôb či dovoleniek, kedy hrozí neprítomnosť kolegov na pracovisku, no nechcete, aby pracovné tempo vo firme spomalilo. Pomocník vám tiež pomôže zaistiť plynulý chod pracoviska, keď prídete o zamestnanca, no nedarí sa vám nájsť zaňho plnohodnotnú náhradu. Navyše, pri rozhodovaní tak získate čas na výber najlepšieho kandidáta. A čo ak ste jednoosobovka? Výpomoc vám pomôže, ak dostanete ponuku, ktorú práve nedokážete vybaviť, no nechcete prísť o zákazníka.

2. Pomoc so špeciálnym projektom

Najať si výpomoc je ideálnym riešením v prípade, že ste dostali objednávku alebo projekt, ktorý bude trvať iba dočasne alebo na ktorý váš tím nemá skúsenosti či vybavenie. Jednoduchším a najmä lacnejším riešením než prijať špecialistu na trvalý pracovný pomer a potom preňho nemať dostatok práce, je osloviť dočasnú výpomoc. V rámci takejto spolupráce je pomocníkovi vopred jasné, aké má vaša spolupráca hranice a vzájomné očakávania. To prispeje k zvýšeniu efektivity aj kvality odvedenej práce.

3. Šetrenie personálnych nákladov

Pracovať s pomocníkmi ako dodávateľmi pracovnej sily je mimoriadne výhodné z hľadiska hospodárenia firmy. A nejde pritom len o peniaze ušetrené na mzdách, odvodoch či nákladoch na vedenie personálnej agendy. Ak si najmete hotového špecialistu so zručnosťami, ktoré potrebujete, vyhnete sa poplatkom za školenia iných zamestnancov. A ak potrebujete nárazovú výpomoc, takýto pomocník zvyčajne nepotrebuje absolvovať kompletný súbor tréningov, ale iba tie, ktoré sú nevyhnutné na vykonanie jeho povinností.

4. Objem práce kolíše podľa sezóny

Spolupracovať s človekom na skrátený úväzok či vo forme nárazovej výpomoci je vhodné pre biznis závislý na sezónnosti. Zamestnať človeka na plný úväzok by mohlo byť pre firmu drahé, pretože náklady na zamestnanca je nutné znášať aj v čase, kedy podnikanie nevynáša tak, ako v sezóne. Ak teda podnikáte napríklad v záhradníctve a od jari do jesene potrebujete výpomoc v záhradách klientov, je pre vás oveľa výhodnejšie zamestnávať posilu iba v danom období. Podobne možno pokryť rušné hodiny v obchodných prevádzkach.

Domelia: Kedy sa firmám oplatí zamestnať výpomoc?

Ako zamestnávať brigádnikov a dočasnú výpomoc?

Pri uzatvorení spolupráce s brigádnikom či dodávateľom je nutné brať ohľad na to, aký je charakter vykonávanej práce a štatút samotného pomocníka. Ak pomocník v poskytovanej službe podniká (či už s firmou alebo na živnosť), ním vystavenú faktúru viete jednoducho zahrnúť do nákladov. Je to bežná prax napríklad u pomocníkov z oblasti remesiel.

V opačnom prípade je nutné s posilou uzavrieť zmluvu podľa Občianskeho zákonníka (mandátna zmluva, príkazná zmluva alebo inak nepomenovaná zmluva) alebo Zákonníka práce (pracovný pomer na určitú dobu, dohoda o vykonaní práce, pracovný pomer na kratší pracovný čas…). Pracovníkovi následne vzniká povinnosť priznať príjem a uhradiť odvody a dane s ním spojené, do 500 eur ročne však môže svoj príjem od dane oslobodiť.

Kde hľadať pracovníkov na dočasnú výpomoc?

Vďačnou databázou ľudí, ktorí vyhľadávajú prácu na skrátený úväzok či iné formy flexibilnej spolupráce, je portál Domelia.sk. Na jednej strane poskytuje výhodu pracovných portálov (možnosť zverejniť inzerát s ponukou spolupráce) a zároveň dáva možnosť prechádzať databázu pomocníkov pripravených pracovať na dohodnutých projektoch (podobne ako databázy personálnych agentúr).

Firemné konto na Domelia.sk navyše poskytuje podnikateľom v oblasti remesiel, opatrovania, upratovania či doučovania možnosť podporiť svoju vlastnú reputáciu. Referencie od klientov za spoluprácu si v online prostredí vďačným faktorom, na základe ktorého sa ďalší zákazníci rozhodujú o spolupráci a pre mnohých sú hodnotenia komunity výpovednejšie ako webstránka samotného dodávateľa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *