Preskočiť na obsah

Už sa blížia: 62 dní voľna pre vaše deti. Pripravte im skvelý program

Máj sa prehupol do svojej záverečnej časti, v škole sa pomaly začína hovoriť o zaokrúhľovaní známok a to je neklamný znak toho, že sa blížia letné prázdniny. Pre mnohých rodičov ťažké obdobie, pretože vymyslieť deťom program na dva mesiace je skutočne fuška. Domelia však myslí dopredu, preto spísala zoznam skvelých aktivít pre vašich drobcov na dlhé letné dni voľna.

  1. Osvedčená klasika: letný tábor
    Letný tábor dokáže komplikovanú situáciu rodičov značne zjednodušiť. Postarané o deti až na dva týždne, v kolektíve rovesníkov a k tomu možnosť sa naučiť niečo nové? Poobzerajte sa už teraz po ponukách letných táborov – čím skôr začnete, tým viac možností máte na výber. Vaše deti môžu stráviť časť leta v tanečnom tábore, na ranči so zvieratami, alebo športovo – v plaveckom tábore. Tu nájdete zoznam skvelých detských táborov rozličného zamerania, určite si vyberiete. Že vám to nestačí? Ďalšiu ponuku táborov nájdete tiež na stránke  www.dennetabory.sk. Ak hľadáte pútavý program pre deti počas celého roka, odporúčame kliknúť na www.kamsdetmi.sk.
  2. Starí rodičia/rodina na dedine
    Máte rodinu alebo rodičov žijúcich na dedine? Najmä ak žijete v meste, pobyt dieťaťa na vidieku môže byť veľmi príjemnou zmenou. To isté však platí aj pre rodiny na dedine – zmena známeho prostredia vášmu dieťaťu len prospeje. Stačí sa teda dohodnúť so starými rodičmi – návšteve vnúčat sa určite potešia. Alebo oslovte vašich príbuzných. Ak majú deti v podobnom veku ako je vaše dieťa, dohodnite sa na striedaní. Pár dní môže vaše dieťa stráviť so svojimi bratrancami a sesternicami v ich v rodine a naopak. Skvelý spôsob, ako utužiť rodinné vzťahy, čo poviete?
  3. Pohľadajte v skrini stan, prichádza letné dobrodružstvo
    Stan, spacák, baterka, príroda = neuveriteľný zážitok pre vaše deti. A určite aj pre vás. Pre mnohé rodiny táboráky nie sú bežnou aktivitou, a to aj napriek tomu, že predstavujú parádne dobrodružstvo, ktorým sa vaše deti určite budú chváliť spolužiakom v škole. Ak si netrúfate stráviť noc sami niekde v lese, naštartujte auto a poobzerajte sa po zaujímavých kempoch v okolí.
  4. Kto povedal, že spoločenské hry sa nemôžu hrať aj v lete?
    Hoci by sme si to priali, nie je každý zo 62 prázdninových dní slnečný a bez mráčika. Sem-tam aj spŕchne a často sú to aj poriadne búrky. Čo s deťmi vtedy? Vtedy prichádza na rad osvedčená klasika – spoločenské hry. Človeče, nehnevaj sa už u vás doma nikoho neohúri? Máme pre vás tipy na stovky skvelých hlavolamov a rozličných druhov hier. Na stránke ihrysko.sk nájdete hry špeciálne pre deti, ale aj rodinné, na postreh, strategické či kooperatívne hry. My v Domelii máme vyskúšané rôzne – Švábí šalát, Dobble, Dixit, Bang. S mnohými si užijete kopec zábavy, odporúčame vyskúšať.
  5. Vezmite deti rybárčiť – aj bez výstroje
    Pokiaľ je u vás doma niekto rybárom, tento bod preskočte J Ak však s lovením rýb nemáte skúsenosti a vždy ste si to túžili vyskúšať, čítajte ďalej. Dnes sú bežne rozšírené farmy na chytanie rýb – určite niekoľko nájdete aj vo vašom okolí. Princíp je jednoduchý: za poplatok získate miesto na chytanie spolu s potrebnou rybárskou výbavou. Potom už len stačí čakať na úlovok. Rybačka s deťmi určite prinesie veselé zážitky, okrem iného tiež môže vaše ratolesti naučiť trpezlivosti.
  6. Prázdninový jazykový kurz pre staršie deti
    Chcete, aby váš tínedžer prázdniny využil naplno a hlavne zmysluplne? Zaistite mu prázdninový jazykový kurz. Na výber sú väčšinou dvoj a trojtýždňové pobyty, prípadne aj celý mesiac. Ak máte doma školáka staršieho ako 14 rokov, prázdninový jazykový kurz je preňho to pravé. Stačí si len vybrať krajinu, mesto, termín a goodbye, auf wiedersehen alebo au revoir!
  7. Pomocná ruka z tretej strany
    Ak počas prázdnin vyčerpáte všetky z našich predchádzajúcich tipov, zostane vám posledný, siedmy. A sedmička vraj prináša šťastie. V prípade Domelie určite! Na ňu sa totiž môžete kedykoľvek obrátiť. Na jej portáli nájdete za seba spoľahlivý záskok na voľné dni vašich detí, keď si v práci nebudete môcť vziať voľno a nebudete ich mať komu zveriť. Opatrovateľka postráži vaše ratolesti a určite pre ne vymyslí zaujímavý a zábavný program.

Máte iný tip, radu, aký program pripraviť deťom počas letných prázdnin? Podeľte sa oň s nami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *