Preskočiť na obsah

5 tipov, ako na poslednú chvíľu vyčarujete kúzelné Vianoce

  • by

Do Vianoc síce zostáva len zopár dní, no stačí poznať týchto päť praktických trikov a aj vy si doma na poslednú chvíľu vykúzlite lacné a bezpečné Vianoce.

Hoci nás vianočné reklamy prenasledujú už od septembra, ak ste ako drvivá väčšina zaneprázdnených Slovákov, určite ste si prípravy na Vianoce nechali na poslednú chvíľu. Ale viete, čo si o tejto “časovej tiesni” myslím ja? Že čím menej času do Vianoc zostáva, tým rýchlejšie všetko vybavím! Treba len poznať zopár praktických trikov, ktoré vám ušetria kopec predvianočného zhonu a pomôžu vám užiť si pokojné sviatky až do Nového roka. Inšpirujte sa mojimi overenými:

1. Bezbolestné vianočné upratovanie

Milujem predvianočné obdobie a nevadia mi ani dlhé večery strávené vypekaním vianočných koláčikov. Čo ma však naozaj oberá o vianočnú náladu, to je predvianočné upratovanie. V uplynulom roku sa mi však podarilo vytvoriť si celkom dobrý systém na efektívne upratovanie, ktoré nezaťaží peňaženku, netrvá večnosť a nepripraví človeka o všetku energiu. Myslím, že práve pred Vianocami je ideálna doba, aby ste vyskúšali 3 bezpečné rady, ako pri upratovaní ušetriť čas, peniaze aj svoje zdravie.

2. Praktické last-minute darčeky

Poznáte ten rozpačitý pocit, keď vám niekto s dobrým úmyslom venuje darček, ktorý však vôbec nevyužijete? Všetci chceme dostávať hlavne praktické dary, preto by sme také darčeky radi aj venovali. Čo ale v prípade, že chýba inšpirácia alebo nepoznáte potreby obdarovaného? Nebojte sa, netreba stráviť hodiny v nákupných centrách ani zachraňovať situáciu darčekmi z čerpacej stanice 🙂 Inšpirujte sa overeným darčekom od Domelie, ktorým sa mi už neraz podarilo blízkych príjemne prekvapiť.

3. Tradičné vianočné zvyky

Radi by ste si tieto Vianoce na poslednú chvíľu okorenili aj niečím iným než vôňou škorice? Nebojte sa, nemám na mysli nič pikantné, len jeden šikovný tip, ako zintenzívnite vianočnú atmosféru. Stačí do vianočných príprav zaradiť jeden vianočný zvyk, ktorý s vašimi blízkymi ešte nepoznáte. Pokojne si vymyslite nejaký vlastný – rokmi sa z neho stane príjemná rodinná vianočná tradícia, alebo stavte na overenú klasiku a vyberte si niektorý z najobľúbenejších vianočných zvykov zo slovenských domácností.

4. Zážitkové vianočné prázdniny

Určite mi dáte za pravdu, že Vianoce v prítomnosti detí sú ešte čarovnejšie než bežne. Ak však máte v rodine deti, viete aj to, že po pár dňoch zimných prázdnin to s nimi môže byť na nevydržanie. Keď budete s deťmi doma, vyžeňte ich aspoň na chvíľu od vianočných rozprávok a strávte s deťmi zimné večery efektívne. Napríklad sa spolu zahrajte niektorú zo zabudnutých hier nášho detstva. A ak počasie bude priať zimnej lyžovačke, inšpirujte sa našim vtipným blogom, ako prežiť prvú lyžovačku s deťmi.

5. Bezpečná silvestrovská oslava

Pre niekoho je koniec roka iba deň ako každý iný, ja si však silvestrovskú noc mimoriadne užívam! Či oslavy príchodu nového roka prebiehajú doma s rodinou, s priateľmi na horách alebo s pohárom šampanského na spoločenskom večierku, atmosféru vždy dotvárajú aj prskavky, petardy a svetlice. Tiež ich máte radi? Pri manipulácii s ohňostrojmi však hrozia riziká, na ktoré si treba dať pozor. Aby ste sa im vyhli, prečítajte si 5 bezpečnostných zásad pre prácu s pyrotechnikou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *